In 2035 opereren wij klimaatneutraal

Duurzaamheid

In 2030 hebben wij geen schadelijke uitstoot en restafval meer op onze werklocaties, ontwerpen we circulair, hergebruiken we materiaal hoogwaardig en bouwen we met duurzame en circulaire materialen. Ook dragen al onze projecten in 2030 bij aan verbetering van een vitale bodem en biodiversiteit. In 2035 opereren wij klimaatneutraal. Zo maken wij impact met onze diensten voor duurzame infrastructuur. Samen met onze partners in de keten.

Samen duurzaam onderweg

Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden duurzame infrastructuur voor een veilige, toegankelijke en comfortabele wereld, nu en in de toekomst. Daarbij zorgen wij goed voor onze mensen. Wij streven naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve manier van werken en produceren. En willen leidend zijn in onze sector, waarbij we onze stakeholders inspireren om samen te werken aan het behalen van onze duurzaamheidsambities.

Strukton duurzaam onderweg

Kansen voor verduurzaming

De impact van onze sector op de leefomgeving is fors, zowel wat betreft grondstoffengebruik en afval, als uitstoot en biodiversiteit. Dat geeft enorme kansen voor verduurzaming. Dus zoeken wij de samenwerking met onze ketenpartners om de toekomstbestendige wereld van morgen te maken. Alle mensen en bedrijven die werken met of onder de vlag van, Strukton dragen bij aan een sector die instaat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoor- en weginfrastructuur.

Sustainable Development Goals

Ons mvo-beleid leunt op de vijf pijlers People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace. Deze pijlers vormen ook de basis voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties die moeten leiden tot een betere wereld in 2030. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor een betere wereld in 2030 hebben we opgenomen in onze strategie. Daarbij richten we ons op die SDG’s die het beste aansluiten op onze kernactiviteiten en de belangrijkste gezamenlijke mvo-waardes van ons en onze stakeholders. Dit zijn SDG 7, 8, 9, 12, 13, 15 en 17.

Hoofddoelen

Wij willen tot de top 3 beste mvo-performers in de sector behoren. Naast het voortdurend verbeteren van de veiligheid en gezondheid van de werkomgeving door preventie en investering in mensen, hebben we daarom vier hoofddoelen geformuleerd:

  • In 2030 zijn onze eigen werklocaties (kantoren en projecten) zonder schadelijke uitstoot en restafval
  • In 2030 ontwerpen we circulair, hergebruiken we materiaal hoogwaardig en bouwen we met duurzame en circulaire materialen
  • In 2030 dragen al onze projecten bij aan verbetering van een vitale bodem en biodiversiteit
  • In 2035 opereren wij klimaatneutraal

Een nadere uitwerking van doelstellingen per scope vind je op onze pagina over CO2-reductie.

Check ook onze mvo-beleidsverklaring

Quote icon 100 concrete duurzame daden zetten wij in het zonnetje. Quote icon

100 duurzame daden

CO2-Prestatieladder

Wij handelen CO2-bewust in onze eigen bedrijfsvoering, bij de uitvoering van projecten en in de keten. Hoe wij dat doen, vind je op de pagina over de CO2-Prestatieladder.

Ontdek hoe wij CO2 reduceren

Manuela Studer

Manager Sustainability


06 27 38 41 90

Duurzaam nieuws uit de bedrijven

Tweede pilot elektrische krol

De tweede pilot met onze elektrische krol in een spoorproject

Lees meer
Lees meer over Tweede pilot elektrische krol

Recycling geotextiel sluit keten herbruikbare grondstoffen

Duurzame primeur bij TenneT-project hoogspanningsverbinding Vierverlaten-Eemshaven

Lees meer
Lees meer over Recycling geotextiel sluit keten herbruikbare grondstoffen

Elektrisch materieel op Nieuwe Waterwerken Zoutkamp is groot(s)!

Op het project Zoutkamp staat de grootste elektrische verreiker in zijn soort

Lees meer
Lees meer over Elektrisch materieel op Nieuwe Waterwerken Zoutkamp is groot(s)!

Ons mobiliteitsbeleid rust op drie pijlers: veiligheid, elektrificering én digitaal overleggen

Als je dagelijks met 1.200 collega’s in de weer bent met het klaarmaken van het spoorvervoer voor de toekomst, dan zit de mix van duurzaamheid en veiligheid écht tot op het bot in je DNA.

Lees meer
Lees meer over Ons mobiliteitsbeleid rust op drie pijlers: veiligheid, elektrificering én digitaal overleggen

Circulair leren en groeien

Strukton en GBN organiseerden een bijeenkomst ‘Bouw mee aan circulaire bouw en infrastructuur’. We ontmoetten studenten, leveranciers, collega’s en partners

Lees meer
Lees meer over Circulair leren en groeien

Geslaagde lunch voor SROI-bedrijven Goeree-Overflakkee

Er zijn aardig wat ondernemers op Goeree-Overflakkee die iets terug doen voor de maatschappij, waaronder Strukton Wegen & Beton. Op vrijdag 2 februari werden deze ondernemers in het zonnetje gezet.

Lees meer
Lees meer over Geslaagde lunch voor SROI-bedrijven Goeree-Overflakkee

Quote icon Wij maken impact met onze diensten voor duurzame infrastructuur. Samen met onze partners in de keten. Vandaag maken we morgen. Wat doe jij? Quote icon