Circulaire economie stimuleren door zichtbaar te maken
Met communicatie ondersteunen we deze verduurzaming door zichtbaar te maken welke successen worden bereikt. En ook door informatie te geven over wat soms nodig is.
In 2035 opereren wij klimaatneutraal
In 2030 hebben wij geen schadelijke uitstoot en restafval meer op onze werklocaties, ontwerpen we circulair, hergebruiken we materiaal hoogwaardig en bouwen we met duurzame en circulaire materialen. Ook dragen al onze projecten in 2030 bij aan verbetering van een vitale bodem en biodiversiteit. In 2035 opereren wij klimaatneutraal. Zo maken wij impact met onze diensten voor duurzame infrastructuur. Samen met onze partners in de keten.
Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden duurzame infrastructuur voor een veilige, toegankelijke en comfortabele wereld, nu en in de toekomst. Daarbij zorgen wij goed voor onze mensen. Wij streven naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve manier van werken en produceren. En willen leidend zijn in onze sector, waarbij we onze stakeholders inspireren om samen te werken aan het behalen van onze duurzaamheidsambities.
De impact van onze sector op de leefomgeving is fors, zowel wat betreft grondstoffengebruik en afval, als uitstoot en biodiversiteit. Dat geeft enorme kansen voor verduurzaming. Dus zoeken wij de samenwerking met onze ketenpartners om de toekomstbestendige wereld van morgen te maken. Alle mensen en bedrijven die werken met of onder de vlag van, Strukton dragen bij aan een sector die instaat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoor- en weginfrastructuur.
Ons mvo-beleid leunt op de vijf pijlers People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace. Deze pijlers vormen ook de basis voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties die moeten leiden tot een betere wereld in 2030. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor een betere wereld in 2030 hebben we opgenomen in onze strategie. Daarbij richten we ons op die SDG’s die het beste aansluiten op onze kernactiviteiten en de belangrijkste gezamenlijke mvo-waardes van ons en onze stakeholders. Dit zijn SDG 7, 8, 9, 12, 13, 15 en 17.
Wij willen tot de top 3 beste mvo-performers in de sector behoren. Naast het voortdurend verbeteren van de veiligheid en gezondheid van de werkomgeving door preventie en investering in mensen, hebben we daarom vier hoofddoelen geformuleerd:
Een nadere uitwerking van doelstellingen per scope vind je op onze pagina over CO2-reductie.
100 concrete duurzame daden zetten wij in het zonnetje.
Wij handelen CO2-bewust in onze eigen bedrijfsvoering, bij de uitvoering van projecten en in de keten. Hoe wij dat doen, vind je op de pagina over de CO2-Prestatieladder.
Ontdek hoe wij CO2 reducerenMet communicatie ondersteunen we deze verduurzaming door zichtbaar te maken welke successen worden bereikt. En ook door informatie te geven over wat soms nodig is.
Door data te verzamelen en te analyseren, leer je wat je anders en beter kunt doen. Een dialoog van Bas van Oostveen en Ester Haaring
een pleidooi om circulariteit te integreren in Project Control. Want, als je op een praktische en concrete manier de cijfers benut voor een circulaire waardebeoordeling dan stimuleer je circulair denken.
Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn, wil je circulair werken en daar is een materialenpaspoort een hulpmiddel voor
Bij de vernieuwing van spooremplacement Leeuwarden zijn deels herbruikbare wissels toegepast. In een sector waar strenge eisen gelden voor materiaalgebruik is dat een grote vernieuwende stap.
Met de inzet van de elektrische e-maxi XL voor project C11 in Amsterdam komen we een stapje dichterbij klimaatneutraal 2035
Afvalreductie door samenwerking in de keten
Rijkswaterstaat zet een nieuwe stap in de bouw van een circulair viaduct over de A76 bij Nuth (Limburg) en heeft Strukton Wegen & Beton opdracht gegeven voor de volgende fase, als vervolg op ‘Closing the Loop’.
Geopolymeerbeton is een veelbelovende optie voor duurzamer beton omdat geopolymeer geen cement bevat waardoor het CO2 profiel met circa 50% tot 80% wordt verlaagd. De inzet van dergelijke duurzame oplossingen sluit aan bij de ambitie van de provincie om in 2050 klimaatneutraal te zijn (CO2-neutraal).
De tweede pilot met onze elektrische krol in een spoorproject
Duurzame primeur bij TenneT-project hoogspanningsverbinding Vierverlaten-Eemshaven
Op het project Zoutkamp staat de grootste elektrische verreiker in zijn soort
Wij maken impact met onze diensten voor duurzame infrastructuur. Samen met onze partners in de keten. Vandaag maken we morgen. Wat doe jij?