Bekijk alle artikelen

Circulair leren en groeien

Wat was de Week van de Circulaire Economie weer leerzaam! Afgelopen maandag organiseerden Strukton en GBN een bijeenkomst ‘Bouw mee aan circulaire bouw en infrastructuur’ en mochten wij studenten, leveranciers, collega’s en partners ontmoeten. Vier circulaire onderwerpen stonden centraal:

Vier circulaire onderwerpen centraal

  1. Circulair beton voor bovenleidingportalen. Wij zetten ons in voor bovenleidingportalen van circulair beton in plaats van staal. Technisch zijn we al ver, maar hoe krijgen we onze opdrachtgever écht mee? We kregen goede adviezen, die ons gaan helpen het initiatief verder te krijgen. Dank daarvoor!
  2. Closing the Loop: We bespraken het proces en de uitdagingen en constateerden dat het succes afhangt van transparantie: wie heeft welke belangen en wat betekent dit? Een mooie extra constatering: behalve samenwerking tussen ketenpartijen, hebben initiatieven als deze ook baat bij samenwerking tussen generaties.
  3. Circulaire praktijken bij Strukton Rail Short Line: Voor het vervangen van spoorstaven, dwarsliggers, ballast en andere onderdelen gebruikt Strukton Rail Short Line op zijn sporen bijna nooit nieuwe onderdelen. Al het materiaal komt uit het hoofdspoor en krijgt een tweede leven. Tijdens het gesprek bleek dat er nog veel meer kan! Tips: Ga het gesprek aan! Transparantie is de basis van circulair handelen.
  4. Circulaire Grondstoffen Corridor: Een initiatief van Gemeente Utrecht en GBN, waarin publieke en private partners samenwerken om materialen in de stad en regio Utrecht te hergebruiken. Door samen te werken met de keten (er zijn al 30 partijen betrokken) zorgen we voor meer herbestemming van circulaire materialen.

Nieuw gedachtegoed

Een gedeelde conclusie uit alle sessies: Bij circulariteit komen oud en nieuw gedachtegoed tegenover elkaar te staan. Alleen met het nieuwe gedachtegoed van transparantie en openheid kan een circulaire manier van werken écht succesvol zijn.

PS: We sloten de week mooi af met de oogst van 50 liggers uit de A9. Binnenkort meer daarover!

Duurzaamheid bij Strukton

 

De foto’s in dit bericht zijn gemaakt door de organisatie van de Week van de Circulaire Economie. Dank daarvoor!

Meer weten over mvo bij Strukton? Neem contact op met Manuela!

Manuela Studer

Manager Sustainability


06 27 38 41 90

Volgend jaar weer!

Het hele jaar door zijn wij aan de slag om circulariteit door te voeren in onze bedrijfsvoering en inspiratie zoals afgelopen week helpt daarbij. Dus doen wij volgend jaar weer mee met de Week van de Circulaire Economie. Heb je een suggestie waar het dan over zou kunnen gaan? Laat het weten via mvo@strukton.com!

Stuur ons een mail

Meer corporate nieuws

Artikel

Verkoop aandeel asfaltcentrales

Lees meer
Lees meer over Verkoop aandeel asfaltcentrales

Artikel

Verkoop Strukton Prefab Beton

Lees meer
Lees meer over Verkoop Strukton Prefab Beton

Artikel

Strukton deponeert jaarverslag 2022

Lees meer
Lees meer over Strukton deponeert jaarverslag 2022
Al het corporate nieuws