Bekijk alle artikelen

Update voorlopige cijfers 2023 Strukton

Over 2023 realiseerde Strukton Groep met een omzet van EUR 1,4 miljard een voorlopige EBIT van EUR 37,3 miljoen. Hierin zijn de transactieresultaten (EUR 13,8 miljoen) van verkochte activiteiten meegenomen. Strukton zet de ingezette maatregelen voort gericht op het verbeteren van de kapitaalpositie en het creëren van rust, stabiliteit en perspectief.

Financiële highlights

  • Omzet EUR 1,4 miljard (2022: EUR 1,4 miljard)
  • EBIT-marge EUR 37,3 miljoen, 2,6% (2022: EUR 20,0 miljoen, 1,4%).
  • Nettoresultaat EUR 27,1 miljoen (2022: EUR 207,5 miljoen, met name als gevolg van verkoop divisie Worksphere)
  • Vermogenspositie verbeterd naar EUR 143,5 miljoen; solvabiliteitspositie gestegen naar 11,5%
  • Orderportefeuille van EUR 3,4 miljard
  • Jaarrekeningcontrole 2021 in december 2023 afgerond, op plan voor afronding jaarrekeningcontroles 2022 (eind mei 2024) en 2023 (voor eind 2024)

Rob van Wingerden, CEO Strukton Groep nv: “Het jaar 2023 stond in het teken van herstel van het vertrouwen van stakeholders, verbetering van de kapitaalpositie, versterking van de interne organisatie en aanscherping van het aannamebeleid met focus op het risicoprofiel, de kerngebieden en de kernactiviteiten. Veel aandacht ging uit naar de sterk verliesgevende projecten uit het verleden. Wij zien vooruitgang en bedanken daarvoor onze externe stakeholders en onze medewerkers. We zijn er nog niet, maar zetten de ingezette maatregelen gericht op het creëren van rust, stabiliteit en perspectief voort.”

Onderzoek Nederlandse autoriteiten

Zoals eerder gecommuniceerd, is begin 2019 de FIOD een onderzoek gestart naar verdenkingen van omkoping bij de verwerving van een metroproject in Riyad. Het onderzoek is nog gaande; hierover zijn geen nieuwe ontwikkelingen te vermelden. Het aandeel in het metroproject in Saoedi-Arabië hebben wij afgelopen zomer overgedragen aan de partners in het consortium en hiermee zijn wij niet meer betrokken bij projecten in Saoedi-Arabië.

Financiële planning

Op 22 december 2023 is de jaarrekening 2021 van Strukton Groep N.V. gepubliceerd. Hierin worden de op 13 november 2023 gepubliceerde voorlopige resultaten bevestigd, waaruit een nettoverlies blijkt van EUR 181,6 miljoen. Dit verlies is voornamelijk het gevolg van meerdere omvangrijke legacy-projecten, waarbij substantiële afschrijvingen op het project RIVM en het project Hoofdstation Groningen een belangrijke bijdrage leverden. De accountant heeft een verklaring van oordeelonthouding afgegeven betrekking hebbend op de vergelijkende cijfers over 2020.

Samen met accountant Mazars werkt Strukton momenteel aan de controle van de jaarrekening 2022. De verwachting is dat de controle eind mei 2024 zal worden afgerond. De controle van de jaarrekening 2023 verwachten wij voor eind 2024 af te ronden.

Pdf van dit bericht

Update voorlopige cijfers 2023

Open het artikel als pdf

Recent corporate nieuws

Artikel

Strukton Integrale Projecten BV overgenomen door Aiber Services

Lees meer
Lees meer over Strukton Integrale Projecten BV overgenomen door Aiber Services

Artikel

A1 Electronics overgenomen door Gimv

Lees meer
Lees meer over A1 Electronics overgenomen door Gimv

Artikel

Monica Bremer commissaris Strukton

Lees meer
Lees meer over Monica Bremer commissaris Strukton
Al het corporate nieuws