Bekijk alle artikelen

Strukton deponeert jaarverslag 2021

Door de turbulente situatie in de afgelopen jaren deponeert Strukton pas nu, in december 2023, het financiële jaarverslag over 2021. Het resultaat over 2021 is in lijn met de verwachtingen die we in november 2023 hebben gepubliceerd. Met de afronding van het jaarverslag 2021 hebben we een belangrijke stap gezet. Wij verwachten dat de controle van de cijfers over 2022 en 2023 respectievelijk voor en na de zomer van 2024 afgerond zal zijn.

In de eerste helft van 2023 is de voormalige CEO en aandeelhouder geschorst en zijn de aandelen overgedragen aan een tijdelijke beheerder. In juli heeft de Raad van Commissarissen een nieuwe Executive Board aangesteld. De opdracht aan de nieuwe Executive Board is (financiële) stabiliteit terug te brengen in de organisatie. Strukton heeft daartoe diverse maatregelen genomen om de kapitaalpositie te versterken, het vertrouwen van onze stakeholders te herstellen en het op verantwoorde wijze aannemen en uitvoeren van opdrachten.

Financiële resultaten 2021

Het netto resultaat in 2021 was EUR 181,6 miljoen negatief (2020: EUR 198,4 miljoen negatief). Met name problemen bij een aantal grote projecten uit het verleden en aanzienlijke afschrijvingen op het RIVM-project en het project Hoofdstation Groningen waren hiervan de oorzaak.

De accountant heeft een verklaring van oordeelonthouding afgegeven vanwege de vergelijkende cijfers over 2020. De oordeelonthouding heeft geen betrekking op de cijfers over 2021. Voor een beter inzicht in de huidige situatie is het goed om de resultaten over 2021 in samenhang met de voorlopige cijfers over 2022 en 2023 te zien, zoals in november 2023 gepubliceerd. De cijfers over 2023 tot en met het derde kwartaal laten een bescheiden positieve EBIT zien van EUR 10 miljoen (1%) bij een omzet van een kleine EUR 1 miljard en een kapitaalratio gebaseerd op een garantievermogen van ca. 7%.

Wij zijn zeer dankbaar voor het vertrouwen, de bijdrage en inzet van onze opdrachtgevers, partners en medewerkers tijdens deze uitdagende fase van Strukton en het kunnen voortzetten van onze missie naar een duurzame infrastructuur in Europa.

Jaarverslag 2021

Artikel

Strukton deponeert jaarverslag 2022

Lees meer
Lees meer over Strukton deponeert jaarverslag 2022

Artikel

Voorlopige cijfers eerste kwartaal 2024 Strukton

Lees meer
Lees meer over Voorlopige cijfers eerste kwartaal 2024 Strukton

Artikel

Natuurladder toegankelijk via Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Lees meer
Lees meer over Natuurladder toegankelijk via Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Al het corporate nieuws