Bekijk alle artikelen

Impact maken en bruggen bouwen met duurzame bruggen

“Met onze duurzame bruginnovaties maken we écht impact!” Zo luidt de conclusie van de uitzending Duurzame Donderdag van donderdag 21 april.

Bij Strukton hebben we sinds de start van 2022 elke derde donderdag van de maand omgedoopt tot Duurzame Donderdag. We zenden dan live een uitzending uit over duurzaamheid. Een uitzending door en voor collega’s. Soms nodigen we externe gasten uit. Zo was in maart A&M Recycling te gast.

Tijdens de uitzending op 21 april gingen Robert Ottelé, Eric van Roekel, Oscar Vos en Jan Hendrik Fischer met elkaar in gesprek over twee duurzame bruginitiatieven die impact maken: SUREBridge en Closing the Loop. ​​​​​​​Met SUREbridge wordt de levensduur van bruggen verlengde met een periode tot 50 jaar. Met Closing the Loop slaan marktpartijen de handen ineen om onderdelen van oude kunstwerken te hergebruiken in nieuwe. Beide initiatieven dragen bij aan SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie). Beide initiatieven vragen om krachtenbundeling. In beide initiatieven lukt dat goed, maar beter kan natuurlijk altijd. Daarom willen wij meer bruggen bouwen tussen ketenpartners (ingenieursbureaus, opdrachtgevers, aannemers en leveranciers) én collega’s.

Omdat we denken met deze Duurzame Donderdag uitzending kan helpen bruggen te bouwen, zetten we deze interne uitzending ook live op deze site. Wij hopen veel kijkers te trekken en praten graag met de kijkers door!

Artikelen over duurzame bruginnovaties

SUREbridge verlengt de levensduur van oude betonbruggen

Composietpanelen versterken de bestaande constructie waardoor de brug tot wel 50 jaar langer mee kan. Dat is goedkoper, sneller en duurzamer dan sloop en nieuwbouw.

Lees meer
Lees meer over SUREbridge verlengt de levensduur van oude betonbruggen

Circulaire oplossingen voor oude kunstwerken

Zeker 1.000 kunstwerken in Nederland zijn toe aan vervanging of renovatie. Strukton Civiel ontwikkelde samen met partners effectieve oplossingen, want de inbreng van marktpartijen is hard nodig.

Lees meer
Lees meer over Circulaire oplossingen voor oude kunstwerken

De grondstoffen raken op, wij gebruiken ze opnieuw

We hebben een officiële GO gekregen van Rijkswaterstaat om het eerste circulaire viaduct daadwerkelijk te realiseren op locatie Daelderviaduct over de A76.

Lees meer
Lees meer over De grondstoffen raken op, wij gebruiken ze opnieuw

100 duurzame daden

Zowel SUREBridge als Closing the Loop zijn opgenomen in onze '100 duurzame daden'.

Check alle 100 duurzame daden