Bekijk alle artikelen

Raad van Commissarissen Oranjewoud NV en Strukton Groep NV neemt per direct leiding over

De Raad van Commissarissen van Oranjewoud NV en Strukton Groep NV schorst per direct de heer Gerard Sanderink als CEO bij Oranjewoud NV, Strukton Groep NV en al haar dochterondernemingen waar hij bestuurder is. Dit betekent dat hij geen beslissingen meer kan nemen namens de genoemde ondernemingen. Per direct neemt de Raad van Commissarissen de leiding over van Oranjewoud NV en de Strukton ondernemingen. Zij doet dit in het belang van de ondernemingen, medewerkers en andere stakeholders van de ondernemingen.

De Raad van Commissarissen komt tot dit besluit na een periode van incidenten rond de heer Sanderink. De komende periode is erop gericht de governance van de ondernemingen op een stabiele en toekomstbestendige manier in te richten en de medewerkers te ondersteunen om hun werk te blijven doen. De verschillende divisies zijn erop ingericht zelfstandig bij te dragen aan de gezamenlijke strategie ‘duurzame infrastructuur in Europa’. De Raad van Commissarissen zal leunen op het vakmanschap, de kennis en de voortdurende inzet van het management en de medewerkers van de bedrijven.