Bekijk alle artikelen

Forse reductie CO2-uitstoot eerste halfjaar

In de eerste helft van 2024 hebben we onze CO2-uitstoot flink gereduceerd. We reduceerden de totale bruto uitstoot met 6,5%. Afgezet tegen onze bedrijfsopbrengsten was de reductie zelfs 21,2% per miljoen euro. Een mooi resultaat, maar geen reden om stil te zitten. Wij willen immers in 2030 onze bruto eigen uitstoot gerelateerd aan de bedrijfsopbrengsten met 50% gereduceerd hebben ten opzichte van 2021. Dus gaan wij door met onze maatregelen.

Wij zetten onder meer in op duurzame mobiliteit. Vanaf januari van dit jaar hebben wij bij Strukton in Nederland een nieuw leasebeleid met uitsluitend elektrische auto’s. Bovendien schaft Strukton Rail Nederland met ingang van januari 2024 alleen nog elektrische bedrijfsbussen aan. Verder stimuleren wij openbaar vervoer en fietsen en online vergaderen.

Steeds meer zetten wij elektrisch materieel in, enerzijds door het retrofitten van ons eigen materieel en anderzijds door het inhuren van elektrisch materieel. In dialoog met opdrachtgevers, leveranciers en andere sectorgenoten werken wij aan haalbare oplossingen voor elektrische energievoorziening op de bouwplaats en inzet van elektrisch materieel.

Scope 3

Ook voor het terugdringen va scope 3-emissies nemen wij diverse maatregelen. Zo zijn wij in de keten aan de slag met bovenleidingfundaties en -portalen van circulair beton, hergebruiken wij elementen (wissels, dwarsliggers, pijlers, overgangen) en materialen (circulair beton voor perrons) en zijn wij onderdeel van het sectorbrede initiatief Groene Liggers, dat zich richt op het verhogen van de hergebruikratio van liggers.

Meer weten?

Meer weten over onze reductie, maatregelen en initiatieven? Lees onze CO2-voortgangsrapportage en energieactieplan.

CO2 voortgangsrapportage en actieplan eerste helft 2024

Vol vertrouwen verder reduceren

Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij onze doelstellingen richting 2030-2035 gaan halen. Wél vragen we iedereen, intern én extern, om hieraan bij te dragen.

Heb je ideeën of suggesties? Neem contact met ons op via mvo@strukton.com.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Wil je meer weten over onze duurzaamheidsdoelstellingen? Check onze doelstellingen voor de lange termijn én de doorvertaling daarvan naar de korte termijn.

Naar de CO2-ladder pagina

Contactpersoon

Emma Rotman

Manager Sustainability a.i.


+31 (0)6 11 91 47 02

Recent corporate nieuws

Artikel

Strukton op koers – halfjaarcijfers 2024

Lees meer
Lees meer over Strukton op koers – halfjaarcijfers 2024

Artikel

Petra Koselka commissaris Strukton

Lees meer
Lees meer over Petra Koselka commissaris Strukton

Artikel

Verkoop aandeel asfaltcentrales

Lees meer
Lees meer over Verkoop aandeel asfaltcentrales
Naar onze verhalen